a Roompot destination

Duurzaamheid

Bij Duinresort Dunimar hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Hoe duurzamer ons park, hoe meer u kan genieten van een welverdiende vakantie, zonder dat het milieu onnodig belast wordt. We werken aan een plek waar alles klopt, óók voor lokale flora en fauna. Zo werken we onder andere aan het behalen van onze milieudoelstellingen door o.a. het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen.

Op het park is een milieustraat met apart containers voor papier, glas en restafval. De scheiding van het restafval wordt uit handen genomen. Door middel van geautomatiseerde scheiding worden kunststof, drankkartons en blik achteraf uit het restafval gehaald. De bungalows zijn voorzien van een filterkoffie- en Nespresso machine. De gebruikte Nespresso cups kunt u in het groene recycle zakje verzamelen en op het aanrecht achterlaten.

Duinresort Dunimar is Green Key Goud gecertificeerd

Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Op een Green Key gecertificeerd park doen we er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Geen toeters en bellen, kleinschalig en gericht op een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is. Zo gaan we in een Green Key accommodatie altijd zuinig om met energie en water, en worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen het comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Maatschappelijk betrokken

Duinresort Dunimar is betrokken bij de plaatselijke voedselbank: laat uw onaangebroken levensmiddelen (alleen lang-houdbaar) en statiegeldflessen achter in de hal van de receptie.

Duinresort Dunimar

arrow_upward